Het weer en nieuws
[Start] [Logboek]

Weer en nieuws

Kaarten-overzicht

Voorbeeld kaart

Meer info

Wat doet het ?

Techn.data

 ? zelf ?
installerenDownload  kaarten Seaclear

Download kaarten
OpenCPN

Kant-en-klaar

Project
 info en aanmelden

Antwoord op vragen

Hulppro-
gramma's


Partners

Reisplan

Donaties
  (volgt)

Piraterij melden
  (volgt)

 

 

9-5-13     In het afgelopen jaar zijn veel kaarten toegevoegd, resp. vernieuwd. Vooral de OpenCPN kaarten hebben belangrijke verbeteringen en uitbreidingen ondergaan. Zo geven deze kaarten nu veel informatie over bruggen, sluizen, betonning en waterdiepte. Ook zijn de kaarten van Duitsland bijgewerkt naar de laatste stand. Nederland volgt.
Er zijn meer producten "kant-en-klaar" te bestellen via onze partner: http://shop.b-bit.nl (klik hier = wordt geopend in apart venster - klik daar door naar Navigatieprogramma's --> Seaclear & OpnCPN).
Hier is ook een aparte pagina opgenomen "Kant-en-klaar" met een overzicht van deze producten. Veel gebruiksgemak voor Seaclear en OpenCpn, tegen toch, alleszins redelijke prijzen.

9-4-12   -
Verschillende download fouten gecorrigeerd - o.a. WinZip = laat zich nu installeren.
1-4-12   -
Nederland is nu geheel compleet te downloaden - het meeste automatisch, voor sommige gebieden moet  mail een downloadlink worden aangevraagd. Klik hier voor de kaarten - geschikt voor Seaclear en OpenCpn.
26-3-12
- Geheel nieuwe kaartenset toegevoegd: "Wadden-Oost en Groningen".  18 kaarten.
25-3-12 -
Kaartenset G en K zijn samengetrokken. Bovendien nieuwe kaarten Nederland West toegevoegd. De kaartenset telt nu maar liefst 24 kaarten en heet nu "Wadden-Midden en Friesland".
klik hier voor meer nieuws:

Onderstaande weergegevens worden getoond als u over een internetverbinding beschikt. Buienradar Nederland wordt elke 10 minuten ververst.

Hieronder: Meetstation Vlissingen

Hieronder: Meetstation Lelystad

 Hieronder: Meetstation: Hoorn - Terschelling

 

OVERZICHT EERDER NIEUWS:

- 24-3-2012 - De start met de grote uitbreiding kaartensets is gemaakt!! Kaartenset A en kaartenset D zijn nu samengetrokken en toegevoegd zijn bovendien de kaartensets 801 t/m 806 en 901 t/m 906. Kaartenset A heet nu: "Wadden West" en bestaat uit maar liefst 24 kaarten (voorheen 6 !!).
- 18-3-2012 Nu, na ca 9 weken noeste arbeid, zijn Seaclear en OpenCpn klaar voor gebruik.
 Seaclear bevat de kaarten van midden Nederland van Noord naar Zuid: Wadden, IJsselmeer en Markermeer met Randmeren zullen de meeste gebruikers aanspreken, maar ook de Vinkeveense Plassen en de grote rivieren vanaf Utrecht tot Maastricht zijn graag en druk bevaren.
 West Nederland, inclusief Zeeland gaan de komende dagen/weken (vanaf 22-3-12) worden gepubliceerd, waarbij het aantal kaarten per download wordt verhoogd van gemiddeld 6 tot gemiddeld 12. Het kaartvolume wordt nu stapsgewijs uitgebreid tot bijna 3000 Mb!
 Om het downloaden ook op langzamere internet verbindingen mogelijk te laten blijven, zullen de kaarten als kleine segmenten te downloaden zijn.
 Na de publicatie van West-Nederland en Zeeland volgt Oost-Nederland met de aansluiting naar Duitsland en later de Oostzee.

Klik op bovenstaande afbeelding om naar het kaartenoverzicht te gaan.


Klik hier om naar het overzicht "Overzeilers" te gaan.

ONZE PARTNERS:
www.b-bit.nl/navigatie.htm
verzorgt ook de uitlevering van onze kant-en-klare DVD's met kaarten & programma's

TomTom levert aantrekkelijk geprijsde TomTom's voor op de weg en veel accessoires
klik hier

Roompot Jachthavens en parken. Altijd de beste bestemming! Klik hier.